De werkwijze van NAMO is afhankelijk van de unieke situatie en de unieke opdrachtgevers. Alles is mogelijk; van nieuwbouwproject tot een verbouwing, complete renovatie of kleinere stylingwensen. In overleg met jou/jullie kijken hoe doelen behaald worden.

In het algemeen volgt NAMO de volgende stappen:

1. Beginnen bij het begin

Ieder project begint met een vrijblijvende intake. Samen bekijken we de unieke wensen, passende stijl en persoonlijke eisen die bij dit ontwerp horen. Hierbij wordt rekening gehouden met alle aspecten die zich voordoen in iedere unieke situatie, zoals de gezinssamenstelling en de persoonlijk wensen en ideeën. Op deze manier ontstaat er een perfecte balans tussen de signatuur van NAMO en de persoonlijkheid van de klant. Deze onderdelen vormen samen de basis van ieder project.

2. Het ontwerp – schets

Nadat de verschillende persoonlijke aspecten meegenomen zijn, wordt de eerste hand gelegd aan de ontwerpschetsen. Vervolgens worden de kleur- en materiaalkeuzes samengevoegd. Door de moodborden, de concepten en de ontwerpschetsen met elkaar te verbinden ontstaat er een totaal beleving. Deze concepten omvatten verschillende ideeën voor zowel vaste als niet-vaste meubelen, materiaalkeuze en afwerkingen.

3. Het ontwerp – interieur

Nadat we de persoonlijke input en de eerste ontwerpen hebben samengevoegd, ontstaan daar het definitieve concept: de plattegrond. Het meubelontwerp wordt ondersteund door kleur- en materiaalafwerkingen. Het vastgestelde meubelontwerp wordt uitgewerkt in verschillende 2D aanzichten. Aanvullend is op aanvraag ook een 3D visualisatie mogelijk.

Schermafbeelding 2020-05-12 om 18.09.34

4. De inrichting

Vervolgens, na het ontwerp van het interieurplan, het meubelplan en het verlichtingsplan te hebben vastgesteld, is er vervolgens de mogelijkheid het niet-vaste meubilair, de bekleding en de eventuele styling ter plaatse mee te nemen in het uiteindelijke eindresultaat. Deze laatste fase stelt ons in staat een totaal ontwerp te realiseren en maakt het hoogste niveau van personalisatie mogelijk.

Omdat we bij NAMO inzien dat de beleving van een interieur sterk wordt beïnvloed door een goed verlichtingsplan, geven we ook lichtadvies. Dit verlichtingsplan bevat een plattegrond met de basis verlichtingsposities en verlichtingsselecties. Dit plan is een basis plan en kan op aanvraag uitgewerkt worden in samenwerking met een professionele lichtadviseur, om het ontwerp op deze manier nog meer tot leven te laten komen.